16 червня 2018

15 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСТУ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

Кожному вікові притаманна своя оригінальність. Юність не помічає деталей, поспішає подорослішати, встигнути змінити світ, адже це притаманно лише молодості.
Коли будинок збудовано, сина виховано, дерево посаджено - саме тоді починаємо смакувати власне життя, цінуючи кожен момент.
У похилому віці прийнято підводити підсумки минулих років. Але життя не закінчилося, кожен день приносить все нові й нові враження. І сприймається новий день як цілий Всесвіт, здатний дарувати різні емоції. 
Цінність кожної хвилини життя набуває особливого значення. З роками люди стають мудрішими, розсудливішими. 
Наше старше покоління - скарбниця досвіду та знань.
У цей день рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року, відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. 
Як показує практика, літні люди потребують захисту, і це не дивлячись на той факт, що найчастіше вони, на відміну від дітей, мають багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не дістає підростаючому поколінню. 
І все ж вони піддаються дискримінації за віковою ознакою.
За даними широкомасштабних досліджень, представлених на 89-му пленарному засіданні Організації Об’єднаних Націй, «частка людей у віці 60 або більше років у всій чисельності населення світу складе до 2050 року понад 20 відсотків». 
Максимальне і найбільш стрімке зростання числа літніх людей очікується в країнах, що розвиваються. Те, як суспільство ставиться до людей похилого віку, безпосередньо впливає на стабільність і процвітання всього соціуму.
 Шанобливе і соціально відповідальне ставлення до людей похилого віку - запорука і гарантія благополуччя для тих, хто так чи інакше стане на їх місце в наступних роках, не будемо про це забувати!

Немає коментарів:

Дописати коментар