05 травня 2018

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗА ПРАВА ІНВАЛІДІВ


Міжнародний день боротьби за права інвалідів світова спільнота відзначає 5 травня. У цей день 1992 року люди з обмеженими можливостями з 17 країн одночасно провели Загальноєвропейський день боротьби за рівні права і проти дискримінації інвалідів.
Метою Дня боротьби за права інвалідів є сприяння більш глибокому розумінню проблем, пов'язаних з інвалідністю, і мобілізація підтримки прав, гідності і благополуччя інвалідів. Люди з обмеженими можливостями мають такі ж права на працевлаштування, доступну освіту і інфраструктуру, як і інші категорії громадян.
На жаль, життя людей з обмеженими фізичними можливостями продовжує залишатися дуже складним. Такі проблеми, як недолік спецпристосувань для пересування, складність отримання освіти, брак робочих місць і невелика грошова допомога, позбавляють інвалідів можливості вести повноцінний спосіб життя й ізолюють їх від суспільства.
Тим часом, хоча інваліди обмежені фізично, вони безмежні у своїх здібностях, талантах і прагненні до самовираження. Завдяки величезній силі духу й волі, ці люди досягають успіхів у найрізноманітніших сферах: науці, підприємницькій діяльності, художній творчості, мистецтві, спорті. Час показав, що дуже часто люди з обмеженими фізичними можливостями можуть досягти навіть більшого, ніж зовсім здорові люди.
Права осіб з інвалідністю  закріплені у таких міжнародно-правових актах як Конвенція ООН про права інвалідів та Загальна декларація прав людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар