24 березня 2018

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРАВА НА ВСТАНОВЛЕННЯ ІСТИНИ ЩОДО ГРУБИХ ПОРУШЕНЬ ПРАВ ЛЮДИНИ І ГІДНОСТІ ЖЕРТВ


Появі цього Дня в міжнародному календарі ми у великій мірі зобов’язані небайдужості таких людей, як Оскар Арнульфо Ромеро-і-Гальдамес, християнський священнослужитель, Сьюдад-Барріос, Сан-Сальвадор. Він народився 15-го серпня 1917-го року, а покинув наш світ 24-го березня 1980-го року. Він був убитий пострілом з гвинтівки під час вчинення звичайного богослужіння в каплиці лікарні «Божественного провидіння». Вбивство сталося через день після однієї з його проповідей, в якій він з надією закликав сальвадорських солдатів, звернувшись до них як до богобоязливих християн, припинити безглузде насильство і нічим не виправдані порушення прав людини.
Зло ніколи не залишається без покарання - це істина, і в цьому є справжня Божественна справедливість. Розум нам дано саме для того, щоб віддалятися від зла і ті, хто нехтує ним вже перебувають під дією гніву Божого. Таких людей, як Оскар Ромеро, історія знає чимало. 
Саме в їх честь і в їх пам’ять, за даними проекту DilovaMova.com, міжнародне співтовариство, рішенням Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/65/196 від 21-го грудня 2010-го року, встановило цей пам’ятний День.
Багатовікові християнські принципи толерантності та терпимості, які відомі сучасному суспільству як загальновизнані права людини, у більшості вже не викликають сумнівів. Вони бажані і очікувані. До їх утвердження прагнуть і їх дотримання сподіваються, адже всі розуміють, що їх життя повинно мати перспективу інакше воно може втратити всякий сенс.  

Немає коментарів:

Дописати коментар